Hyvää viiniä kaikille.

Mitä saisi olla? Herkkyyttä, raikkautta ja aromaattisuutta vai kenties lasillinen tummanpuhuvaa valtameren rannikon vehreistä maisemista? Käy peremmälle, istahda alas ja nauti mieleistäsi – valkoista, punaista, roseeta, kuohuvaa tai makeaa.

Kuivasta makeaan.
Kevyestä täyteläiseen.

Hyllyssämme odottaa viinityyppien monipuolinen kirjo eri puolilta maailmaa. Listaamme on päässyt kaikkiaan satakunta viiniä: rakkaita klassikoita, pienempien tuottajien erikoisuuksia sekä kauden hurmaavia vierailijoita. Etsimme ja tutkimme koko ajan uusia upeita elämyksiä tarjolle Ouluun. Suosimme niitä, jotka on valmistettu maaperää kunnioittaen. Hinta-laatusuhteemme on erinomaisen ystävällinen.

Pöytävaraukset: Varaa pöytä täältä

USA, tunnettu Kalifornian viineistään

Yhdysvallat on maailman neljänneksi suurin viinin tuottaja, jonka viinistä 90 prosenttia tehdään Kaliforniassa.  Sen keskellä avautuu 90 kilometrin levyinen keskuslaakso, joka on yksi maailman hedelmällisimmistä hedelmä- ja vihannesviljelyalueista. Välimerellisen ilmaston hellimät alueet sopivat erinomaisesti myös viininviljelyyn.

Viiniä tuotetaankin puna- ja valkoviineistä aina kuohuviineihin ja makeisiin jälkiruokaviineihin. Munkkiveljeksistä kultakuumeeseen Yhdysvaltoihin viininviljelyn toivat mukanaan eurooppalaiset siirtolaiset, jotka olivat saapuneet Amerikkaan etsimään onnea. Kaliforniaan viini tuli vuonna 1769 espanjalaismunkkien mukana. Välimeren ilmastoon sopeutuneet viiniköynnökset menestyivät heti hyvin Kalifornian hedelmällisessä maaperässä.

Tutustu VIINEIHIN. →

USA:N VIINIEN TASTING/siirtyy!

Seuraavan kerran meillä Hugossa maistellaan USA:n viinejä.
Tastingin ajankohta siirtyy koronaviruksen vuoksi.

Kysy lisää MYYNTIPALVELUSTAMME. →