Voiko ruuan tekeminen olla seikkailu?

Kyllä, vastaa ravintoloitsija Tommi Tuhkanen, ehdottomasti seikkailu, jota ohjaavat kokemus ja kokeilunhalu. Samaan hengenvetoon hän kuitenkin lisää:

– Mutta meillä seikkailun pääosassa ovat asiakkaamme. Me vain annamme seikkailulle hyvät eväät.

Rouheassa viinibaarissa hyvät eväät tarkoittavat muuntuvuutta. Pysyviä menuita ei ole, vaan keittiö loihtii hyvää raaka-ainelähtöisesti ja suosii lähellä tuotettuja kauden aineksia järkevästi ja vastuullisesti.

– Kun saatavana on esimerkiksi Oulujärven kuhaa tai pyhäsalmelaisen tilan lammasta, totta kai tartumme mahdollisuuteen, Tuhkanen kertoo.

Kun ravintoloitsija hämmästyy

Keväällä 2020 myös ravintola Hugossa piti lyödä viisaat päät yhteen: korona sulki ravintolan ovet. Kaikki ei kuitenkaan muuttunut.

– Hyvää ruokaa arvostavat ihmiset halusivat edelleen nauttia hyvästä ruuasta, Tuhkanen iloitsee.

Ravintola toimi nopeasti ja aloitti ruuan noutomyynnin. Take away -lounaiden lisäksi päätettiin kokeilla fine dining -tyyppisen ruuan take away -myyntiä. Noutoruuan suosio oli hienoinen yllätys myös ravintoloitsijalle itselleen, Hugon ruoka kun ei ole perinteistä noutoruokaa, pitsoja ja hampurilaisia.

Kaikki hyvä samassa paketissa

– Erilainen noutoruoka kiinnostaa selvästi. Etenkin viikonloppuisin, kun ihmisillä on aikaa, he haluavat syödä hyvin, vaikka he eivät ehkä lähtisikään ravintolaan paikan päälle, Tuhkanen toteaa.

Kolmen ruokalajin menuun kuuluvat alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka. Tätä kirjoittaessamme alkuruokana on Hugon herkullinen suppilovahverokeitto. Pääruokavaihtoehdoista löytyvät Tuhkasen mainitsema kuha ja lammas. Jälkiruuaksi vaikka kotisohvalla pääsee nauttimaan maitosuklaata ja tyrniä.

Raaka-ainelähtöisyys, lähiruoka ja puuhiiligrilli

Poikkeustilan myötä vauhdilla keväällä 2020 perustettu Hugon verkkokauppa on sittemmin uusittu. Samalla myös noutoruokakonseptia muutettiin hieman. Aikaisemmin take away -menun pääruoka oli kypsentämistä vaille valmista: asiakas kypsensi ruuan itse.

– Nyt myös pääruoka on täysin tarjoiluvalmista. Noutoruokaa siis parhaimmillaan ja helpoimmillaan, Tuhkanen summaa.

Mikä on Tuhkasen mielestä hyvän ruuan salaisuus?

– Hyvän ruuan salaisuus on raaka-ainelähtöisyys ja lähituotteet. Mutta totta kai myös tirisevä pannu ja puuhiiligrilli sekä se alussa mainitsemani seikkailu: halu yllättää ja ihastuttaa jokainen asiakkaamme niin paikan päälle Hugossa kuin kotona noutoruuan äärellä.

Pikkujoulut ennakkoluulottomasti etänä

Tänä vuonna myös pikkujouluja joudutaan konseptoimaan uusiksi. Tuhkanen ja muut hugolaiset kannustavatkin yrityksiä olemaan ennakkoluulottomia. Idea on simppeli: vietetään pikkujouluja etänä.

– Verkkokauppamme kautta voi hyvin tilata ruokaa pienemmälle työporukalle, maksimissaan noin kymmenelle hengelle. Varmasti mukava yllätys kiireisen työviikon perjantai-iltaan, vaikkei yhdessä päästäisikään tuulettumaan.

Isomman tilauksen kanssa Tuhkanen kehottaa olemaan yhteydessä ravintolan myyntipalveluun.